Harmonizované bankovní produkty v Evropské unii - Tomášek, M.
Zbližovanie technických noriem a štandardizácia výrobkov a produktov v EÚ. V bankovníctve ide o oblasť bankových produktov. Harmonizácia spotrebiteľských úverov. Dve smernice Rady Európskych spoločenstiev - 87/102/EHS, 90/88/EHS. Pokus o harmonizáciu hypotekárnych úverov. Harmonizácia platobného styku - Doporučenie Komisie ES 90/109/EHS a nová smernica prijatá Radou ministrov EÚ 22.11.1995.