Nová Evropa - strategie diferencované integrace - Janning, J.
Krátka a zložitá fáza prechodného obdobia Európy sa blíži ku svojmu koncu. Problematika budúceho vývoja európskych krajín - otázka bezpečnosti, problematika rozšírenia EÚ, vybudovanie vnútornej európskej štruktúry a rozvoj vzťahov k ostatnému svetu. Stratégia diferencovanej integrácie - úloha integračného jadra, reforma rozhodovacích procesov, politické reformy. Diferencovaný prístup k otázke bezpečnosti v Európe. Strategické partnerstvo so svetovými veľmocami (USA, Rusko). Nové myslenie Európy.