Sbližování pokračuje. Postup integrace České republiky do Evropské unie se zvláštním zřetelem na otevírání trhů - Ferjentsik, Koloman
Prvé hodnotenie integračného postupu ČR do EU a poukázanie na výsledky vzájomných vzťahov. Európska dohoda (ED) zakladajúca pridruženie medzi ČR a Európskymi spoločenstvami a ich členskými štátmi platná od 1.2.1995. Dočasná dohoda o obchode a otázkach s ním súvisiacich vstúpila do platnosti 1.3.1992. Voľný pohyb tovaru. Vývoj obchodnej bilancie ČR a EÚ v rokoch 1989-1995. Pohyb služieb, kapitálu a osôb. Ostatné oblasti spolupráce. Harmonizácia práva a technických noriem.