Vedľajšie dojednanie zmluvy Predmet predkupného práva nie je obmedzený, či ide o vec hnuteľnú alebo nehnuteľnú - Šarišský, J.
Výhrada vlastníctva k predanej nehnuteľnosti. Povinnosti vyplývajúce z predkupného práva. Ustanovenia o cene. Práva spätnej kúpy týkajúcej sa hnuteľných vecí. Predpísaná forma zmluvy.