Právne postihy, ktoré môže zamestnávateľ uplatniť za zavinené porušenie pracovnej disciplíny - Kováčová, J.
Právne postihy za porušenie pracovnej disciplíny: krátenie dovolenky, ukončenie pracovného pomeru výpoveďou za porušenie pracovnej disciplíny. Okamžité zrušenie pracovného pomeru. Nepriznanie alebo krátenie náhrady mzdy za sviatok a pri dôležitých osobných prekážkach, pri výkone služby v ozbrojených silách a civilnej služby.