Odpovědnostní pojištění motorových vozidel: quo vadis? 1 - Vostatek, Jaroslav
Vznik a vývoj zodpovednostného poistenia motorových vozidiel. Poistenie zodpovednosti za škodu z prevádzky motorových vozidiel ako najdôležitejší druh zodpovednostného poistenia. Základné koncepcie zodpovednostného poistenia vozidiel: 1. klasická koncepcia (uplatňuje sa vo V. Británii, Írsku, USA, Kanade, Argentíne, Belgicku), 2. modifikovaná koncepcia (používa sa v Európe), 3. koncepcia dopravného úrazového poistenia - medzinárodne označovaná ako koncepcia "no-fault". Pokračovanie v č. 5/96.