Aktuálne problémy ekologického a environmentálneho vzdelávania - Ružička, M.
Systém environmentálnej výchovy a vzdelávania na Slovensku. Študijné odbory na vysokých školách prírodovedného smeru sú systémovo usporiadané. Tematické okruhy pre ekológiu, environmentálnu ekológiu a environmentalistiku. Vytvorenie podmienok na vysokých školách pre environmentálnu výchovu nových učiteľov základných a stredných škôl a odborníkov pre štátnu správu a hospodársku sféru.