K súčasnému stavu a rozvíjaniu environmentálnej výchovy a vzdelávania v pedagogickom smere vysokoškolského štúdia - Seko, L.
Environmentálna výchova ako proces celoživotného vzdelávania a výchovy obyvateľov k starostlivosti o životné prostredie. Ciele školského a mimoškolského systému environmentálnej výchovy. Environmentalizácia obsahu vzdelávania a výchovy v intenciách trvalo udržateľného rozvoja na školách. V oblasti informatiky budovať v Centre environmentálnej výchovy (SOFRON) na Prírodovedeckej fakulte UK v Bratislave databázu pre počítačovú sieť SANET MŠ SR.