Veda má na vysokej škole domovské právo - Tolnay, M.
Nevyužívanie možnosti vytvárať centrá budúcich progresívnych technológií a podnikateľských aktivít založených na zapojení a využívaní vysokoškolskej vedy a techniky na Slovensku. Invenčný potenciál vysokých škôl. Zoštíhlenie pracovísk vedy a výskumu. Revitalizácia výskumu.