Ekologické dlhy v SR sa odhadujú až na 130 milárd korún - Rabayová, Z.
Oblasti s najviac ohrozeným životným prostredím. Zodpovednosť za ekologické dlhy. Potreba nezávislého ekologického auditu. Návrh na riešenie ekologickej zadlženosti v SR. Viaceré slovenské podniky neuhrádzajú poplatky za znečisťovanie životného prostredia. Pôsobenie Asociácie priemyselnej ekológie na Slovensku. Systém ekologického manažmentu a auditu v EÚ. Bratislavský Matador znižuje svoje ekologické zaťaženie.