Prehľad ekonomických nástrojov v tvorbe a ochrane životného prostredia - Myjavec, J.
Poplatky za znečisťovanie ovzdušia a za uloženie odpadov, odplaty vo vodnom hospodárstve, odvody za odňatie poľnohospodárskej pôdy z poľnohospodárskeho pôdneho fondu a za vyňatie lesných pozemkov z lesného pôdneho fondu, úhrady za dobývací priestor a vydobyté nerasty. Daň z pridanej hodnoty, spotrebné dane, dane z príjmov, daň z nehnuteľnosti, cestná daň. Oslobodenie od daní.