Uplatnenie na trhoch EÚ nevedie cez high-tech - Ouprata, R.
Nízky podiel strojárskych výrobkov na slovenskom vývoze. Nízka konkurencieschopnosť slovenského strojárstva. Skupiny strojárskych výrobkov, pri ktorých sa dá v budúcnosti očakávať zlepšenie konkurencieschopnosti. Obchod so strojárskou produkciou sa orientuje na hospodársky vyspelé štáty. Teritoriálna štruktúra a bilancia zahraničného obchodu so strojárskou produkciou. Vývoj konkurencieschopnosti ekonomiky SR.