Nové ceny obilnín
Zásady štátneho intervenčného nákupu tohtoročnej úrody obilnín, ktoré schválilo Ministerstvo pôdohospodárstva SR v júli 1996. Od 15. 7. do 30. 10. 1996 nakúpi Štátny fond trhovej regulácie od prvovýrobcov asi tretinu predpokladanej slovenskej produkcie.