Co pomáhá vzniku inovací? Participační koncepce
Závislosť úspechu inovácie akéhokoľvek procesu a zavádzania novej technológie na informačných podkladoch pre plánovanie a projektovanie. Účasť pracovníkov na tvorbe podkladov a formulovaní požiadaviek na nové technológie. Príprava a metodika participačnej koncepcie. Príklad: zavádzanie systému CAD do konštrukčného oddelenia. Požiadavky prípravy práce na systém CAD. Výber najvhodnejších spolupracovníkov, poriadanie moderovaných workshopov. Priebeh moderovaného workshopu.