Podniková kultura a personální strategie
Podniková kultúra ako súbor hodnotových predstáv a noriem správania, ktoré ovplyvňujú základný postoj voči podniku. Podnikový vzor je vnútorným preukazom identity podniku. Sociálna klíma - prostredie v ktorom sa odohráva rozvoj podnikových ľudských zdrojov. Kooperatívna klíma - predpoklady pre kooperáciu. Hlavné personálne aktivity, ktoré ovplyvňujú podnikovú kultúru.