Potřebujeme teorii řízení? - Jirásek, J.
Spor medzi teóriou a praxou v riadení. Úvaha, čo je viac nutné či teória alebo prax v riadení. Pragmatizmus vedenia. Vedecké riadenie. Teoretická práca t.j. práca s pojmami. Riadenie v pomeroch turbulencie a chaosu. (Prigogin, I.) Prehlásenie a poslanie, ktoré vydala Americká manažérska asociácia (AMA) a Americká asociácia manažmentu (AAM) k teórii riadenia.