Nóri milujú mobilný telefón - Brabec, J.
Najhustejšia mobilná telefonizácia na svete a najnižšie tarify v Európe majú v Nórsku. Program nórskej telekomunikačnej firmy Telenor na sieť mobilných telefónov GSM (globálny systém mobilnej komunikácie) 900 na Slovensku.