Námorná doprava má síce vysoké obstarávacie vstupy, ale produkuje vysokú mieru zisku - Zverková, Daniela
Slovenské námorné lode vyprodukovali v r. 1995 malý zisk. Preferovanie námornej dopravy v EÚ. Súčasný stav slovenského lodného parku. Spôsob obchodovania vnútrozemských štátov. Význam registračného prístavu. Problém financovania nákupu lodí. Možné tržby a náklady na rôzne typy lodí.