Volatilita investičného projektu a jej aplikácia pri imunizácii portfólia obligácií - Pinda, Ľudovít, 1958-
Pri posudzovaní finančných projektov dochádza k problému výberu projektu podľa veľkosti čistej prítomnej hodnoty. Zmena intenzity úrokovania ovplyvňuje výber finančného projektu. Prostriedok, ktorý pri očakávanej zmene intenzity úrokovania uľahčí výber investičného projektu (príklad).