Analýza a hodnocení finanční situace banky na základě veřejně přístupných informací - Baboušek, I.
Metodika a typy analýzy finančnej situácie banky a zdroje informácií (účtovná závierka). Analýza finančnej situácie banky z hľadiska ziskovosti. Analýza a hodnotenie finančnej situácie banky z hľadiska viacerých kritérií: rast banky, ziskovosť banky, skladba výnosov a nákladov banky, likvidita banky, kvalita aktív banky, kapitál banky.