Výdaje vyvolané nízkou jakostí: co s nimi? - Nenadál, Jaroslav
Tzv. "náklady na akosť" jeden z najužitočnejších nástrojov efektívneho manažmentu akosti. Bariéry brániace nasadeniu toho nástroja v podnikovom riadení akosti. Dominujúcim modelom sledovania výdavkov na akosť v celosvetovom meradle je tzv. PAF model (Prevention, Appraisal, Failure Cost). Výdavky vyvolané nízkou akosťou: 1. výdavky na interné nedostatky, 2. výdavky na externé nedostatky, 3. premeškané príležitosti.