Tvorba a výběr variant nového výrobku Metoda PVN - Caha, J.
Metóda párového vyhodnotenia návrhov (PVN) slúži pre systematickú, exaktnú tvorbu variant zo súboru všetkých možných prvkov alebo návrhov na riešenie nového výrobku a pre jeho racionalizáciu. Podstata a využitie PVN.