Úloha a postavenie chémie v priemysle a hospodárskom živote na Slovensku do roku 1948 - Krasnovský, Branislav
Vývoj chémie do začiatku 19. stor. Celkový hospodársky vývoj na Slovensku v r. 1848-1945. Vývoj anorganickej chémie na Slovensku. Celulózky a petrochemické, gumárenské, farmaceutické a textilné podniky na Slovensku do r. 1948.