Metody sociálního a soukromého zabezpečení ve světě a u nás - Vostatek, Jaroslav
Sociálne a súkromné zabezpečenie. Sociálne výdavky predstavujú v krajinách OECD podstatnú časť verejných výdavkov. Základné finančné metódy realizácie sociálneho zabezpečenia: sporenie, súkromné poistenie, podnikové zabezpečenie, sociálne poistenie, štátne zabezpečenie, sociálna pomoc. V oblasti sociálneho zabezpečenia sa do budúcnosti uvažuje využiť hlavne sporenie a súkromné zabezpečenie namiesto sociálneho.