K problematike vývojových nerovnováh bývania na Slovensku - Gajdoš, P.
Bývanie je jednou zo základných ľudských potrieb. Štátna bytová politika a urbanizácia. Veľký prírastok obyvateľstva si vyžadoval venovať zvýšenú pozornosť zabezpečovaniu bývania. Neefektívnosť využívania bytov. Zvyšovanie civilizačného štandardu bývania. Bytový problém v spoločenskej transformácii. Tendencie vo vývoji potrieb bývania.