Moldavsko zostáva na Východe - Novák, J.
Nový prezident Moldavska Petru Lucinschi, doterajší šéf parlamentu, ktorého zvolili 1. 12. 1996, je za tesnejšie vzťahy s Moskvou. Víťazstvo ľavicového kandidáta, orientovaného na Rusko a na trhy krajín SNŠ, vracia Moldavsko na najbližšie štyri roky opäť na Východ.