K některým aktuálním otázkám současné surovinové politiky České republiky - Dvořák, Antonín
Príprava zásad surovinovej politiky Českej republiky. Problematika súvisiaca s tzv. problémom trvalo udržateľného rozvoja, ktorého súčasťou je tiež riešenie problému ťažby prírodných zdrojov v súčasnosti a pre budúcnosť. Východiská surovinovej politiky štátu: a/ v oblasti využívania surovín, b/ v oblasti zahraničného obchodu, c/ v oblasti privatizácie, d/ v oblasti legislatívy, e/ v oblasti ekonomiky. Úloha prírodných zdrojov nerastných surovín v zahraničnom obchode ČR.