Od popisu práce k řízení rizik v personalistice - Pavlát, J.
Metodické pokyny či rady, ako si počínať pri výbere zamestnancov, pri ich adaptácii a ďalšom vývoji pracovnej kariéry. Pre organizáciu je dôležité, ako riadiť, resp. obmedziť riziká v oblasti personálnej práce. Popis pracovnej činnosti ako najjednoduchšia metóda v personalistike. Analýza profesie ako pokrokovejšia technológia. Riziko prijatia nového zamestnanca.