Stimulační prostředky v podniku - a jejich využití a účinnost - Růžička, Jiří
V riadení pracovného kolektívu majú významnú úlohu stimulačné prostriedky, ktorými sa ovplyvňuje a usmerňuje výkonnosť a ochota pracovníkov. V rámci stimulačných prostriedkov má kľúčovú úlohu hmotné odmeňovanie za prácu. V r. 1992-1994 bol uskutočnený výskum v 13 podnikoch rôzneho druhu, v ktorých charakterizoval skladbu niektorých používaných stimulačných prostriedkov.