K problematike obecného vlastníctva v ekonomike Slovenska - Jaura, Z.
Charakteristika obecného vlastníctva ako vlastníctva jednotiek územnej samosprávy (zákon SNR č. 138/1991 Zb. o majetku obcí). Problematika využívania obecného majetku samosprávami - teoretická poloha: kompaktná a uzatvorená ekonomika, otvorená ekonomika. Hospodárenie samosprávy s obecným majetkom. Podiel výnosov z majetku obcí na celkových príjmoch obcí. Funkcia štátu a jeho finančnej politiky pri zabezpečovaní rozvoja samosprávnych celkov. Dotačná politika štátu.