Obec vo funkcii podnikateľa - Žárska, Elena, 1955-
Slovenské mestá a obce sa po r. 1990 stali samosprávnymi subjektami. Materiálnu podstatu samosprávy tvorí obecný majetok (zákon č. 138/1991 Zb. o majetku obcí). Formy narábania s obecným majetkom. Podnikateľská činnosť ako nástroj rozvoja obce.