K dalšímu vývoji místních financí v ČR - Tománek, P.
Transformácia systému miestnych (územných) financií v ČR od r. 1990. Zmeny v oblasti verejných financií v súvislosti so zavedením novej daňovej sústavy od r.1993. Ovplyvnenie hospodárenia obcí novým daňovým systémom. Charakteristika daní z nehnuteľností a ich význam pre miestne rozpočty v ČR. Analýza dane z príjmu fyzických osôb a otázky daňového určenia dane zo závislej činnosti. Analýza územno-vyrovnávacích dotácií a ich význam z hľadiska princípu solidarity.