K typologii rozpočtových deficitů - Dvořák, Petr
Otázky hodnotenia makroekonomických dôsledkov rozpočtového deficitu (Bernheim, B.D.: prístup neoklasický, keynesiánsky, neoricardiánsky). Metodické problémy konceptu rozpočtového deficitu. Rôzne typy deficitov podľa spôsobu ich vzniku a podľa ich krytia. Odlišné makroekonomické dôsledky deficitu v závislosti na spôsobe jeho vzniku a na spôsobe jeho krytia. Typy rozpočtového deficitu podľa spôsobu vzniku. Typy rozpočtového deficitu podľa spôsobu krytia. Súhrnná rámcová typológia rozpočtových deficitov.