Rizikom štátneho rozpočtu bude výška rozpočtového deficitu - Suďa, P.
Z obsahu dvojstrany: Expanzívna rozpočtová politika vlády eliminuje opatrnú menovú politiku NBS. Štátny rozpočet má skôr brzdiaci ako rozvojový charakter. Daňové príjmy v budúcom roku expandujú, nedaňové naopak mierne poklesnú. Na zdravotnom poistení predovšetkým detí a dôchodcov rozpočet ušetrí takmer štyri miliardy korún.