Pravidlo 183 dní pri príjmoch zo závislej činnosti - Pompura, Ladislav
Uplatňovanie metód na zamedzenie dvojakého zdanenia pri činnosti pracovníkov v zahraničí vo Vzorových zmluvách OECD z r. 1963, 1977 a 1992. O príjmoch zo závislej činnosti v článku 15 Vzorovej zmluvy OECD 1977. Sledovanie dĺžky pobytu zamestnanca v zahraničí podľa pravidla 183 dní jedného daňového roka.