Globálny platobný systém z pohľadu centrálnej banky - Pastuchová, Anna
Centrálna banka formuluje menovú politiku, ktorú implementuje prostredníctvom platobného systému. Zúčtovanie platieb na účtoch centrálnej banky. Zahraničný platobný styk prostredníctvom centrálnych bánk. Nadnárodný európsky platobný systém TARGET - umožní európskym centrálnym bankám vykonávať zahraničný platobný styk v spoločnej európskej mene (euro, od r. 1999).