Teoretické prístupy k inflácii. 1 - Jančíková, Eva
Vývoj inflácie po 2. svetovej vojne. Dve hlavné koncepcie a interpretácie inflácie - keynesovská a monetaristická. Keynesovské poňatie inflácie v období pred Všeobecnou teóriou. Chápanie inflácie v knihe Všeobecná teória zamestnanosti, úroku a peňazí. Prístup k inflácii v období po Všeobecnej teórii.