Deriváty a systémové riziko - Jílek, Josef
Deriváty a systémové riziko. Definícia systémového rizika. Zdroje systémového rizika. Dosah zlyhania veľkej inštitúcie aktívnej v derivátoch. Vplyv derivátov na zvýšenie volatility. Zvýšenie transparentnosti trhu.