Slovenský kapitálový trh sa stane dôveryhodný len vtedy, keď bude dostatočne transparentný - Palko, F.
Príprava Koncepcie rozvoja slovenského kapitálového trhu Ministerstvom financií SR. Koncepcia vymedzuje pôsobenie subjektov kapitálového trhu, predpokladá integráciu Burzy cenných papierov v Bratislave a RM-Systému Slovakia. Legislatíva a trh finančných derivátov. Pôsobenie subjektov kolektívneho investovania. Možnosť pôsobenia dvoch základných typov investičných fondov v budúcnosti - 1. strategické fondy a 2. portfóliové fondy. Perspektíva oddelenia komerčného a investičného bankovníctva.