Hedging pohybu úrokových sadzieb. 4 - Glasová, A.
Náčrt ďalšej možnosti, ako sa zabezpečiť proti riziku pohybu úrokových sadzieb prostredníctvom úrokových opcií, tzv. Interest rate caps floors. Zabezpečenie proti vzostupu úrokových sadzieb nad určitú úroveň (cap rate). Príklad použitia tohto zabezpečovacieho nástroja.