Ekonomické změny západní Evropy: recese, hospodářskopolitická aktivita a nová strategie - Jakš, Jaroslav
Hlavné ekonomické tendencie, hospodársky rast a zamestnanosť v regióne Európskej únie. Ekonomické trendy v EÚ v prvej polovici 90. rokov, značný hospodársky pokles a rast nezamestnanosti. Hospodárskopolitická aktivita - rozpočtová a menová politika. Priority hospodárskopolitickej adaptačnej stratégie (Biela kniha). 1. vytváranie makroekonomického rámca pre hospodársky rast, 2. podmienky pre zvyšovanie konkurencieschopnosti, 3. vytváranie nových pracovných príležitostí. Závery pre ČR.