Slovensko nemusí byť naveky rozvojovou krajinou - Majtán, Michal
Deficit zahraničného obchodu SR v r. 1996. Prognóza vysokého deficitu obchodnej a v nadväznosti na to aj platobnej bilancie. Vývoz a dovoz SR. Štruktúra vývozu SR - málo vyspelá, rozvojová krajina. Pomalá zmena štruktúry slovenského priemyslu a služieb. Situácia v HDP, životná úroveň obyvateľstva, vysoká miera nezamestnanosti. Vznik novej vrstvy kapitalistov. Potreba podpory investovania do moderných technológií, strojov a zariadení. Potreba transformácie cien a miezd. Potreba zabezpečenia rozvoja vedy a školstva.