Úspěchy a problémy tchajwanského hospodářského zázraku - Slunečko, Vladimír
Hospodársky "zázrak" Tchaj-wanu ako model hospodárskeho rozvoja krajín tretieho sveta. Sociálne, politické a historické korene hospodárskeho úspechu. Kľúčové prvky úspešného rozvoja - sociálna a politická stabilita, vyškolená pracovná sila, efektívna hospodárska stratégia, malé a stredné podniky, nízka priemerná hodinová mzda, získavanie zahraničného kapitálu. Problémy sprevádzajúce hospodársky zázrak. Problematika medzinárodného uznania Tchaj-wanu.