Ako dlhodobo založiť ekonomický rast. 2 Je nevyhnutné formulovať zásady strednodobej hospodárskej politiky - Zemanovičová, Daniela
Slabá reorganizácia úlohy štátu a používaných nástrojov - brzda rozvoja ekonomiky. Úloha centra - garantovať korektné podmienky pre podnikateľov a rešpektovať princípy hospodárskej súťaže. Podceňovanie úlohy hospodárskej súťaže, nezáujem o podporu a ochranu konkurenčných podmienok. Veľký význam hospodárskej súťaže pre úspešný rozvoj krajiny. Potreba minimalizácie zásahov štátu do trhových vzťahov. Formulácia a realizácia zásad strednodobej hospodárskej politiky.