Ústavný súd anuloval neústavný privatizačný zákon, ale nespochybnil doterajšie priame predaje - Hajko, J.
Dva privatizačné zákony schválené v novembri 1994 - zákon č. 370/1994 a zákon č. 369/1994. Presunutie privatizačných kompetencií z vlády SR na FNM SR - protiústavný krok. Upevnenie moci FNM SR na úkor štátnych orgánov, nedostatočná kontrola pôsobenia FNM SR. Privatizácia miliardových hodnôt v rozpore s ústavou (Nafta, a.s. Gbely, Hydrostav, a.s. Bratislava, Danubiaprint, š.p. Bratislava, atď.). Bývalý minister privatizácie M. Janičina navrhuje reprivatizáciu majetku.