Nevyhnutnosť podpory zahraničného cestovného ruchu - Gúčik, Marián
Ekonomické aspekty zahraničného cestovného ruchu. Rozširovanie aktívneho a pasívneho cestovného ruchu. Aktívny zahraničný cestovný ruch má na ekonomiku štátu účinok ako export tovaru. Devízové príjmy a výdavky v zahraničnom cestovnom ruchu SR. Podiel cestovného ruchu na HDP. Cieľavedomá marketingová činnosť v cestovnom ruchu.