Cenové nožnice medzi poľnohospodárskymi a priemyselnými výrobkami sa čoraz viac roztvárajú - Ševčíková, M.
Cenové nožnice, charakteristika, vyjadrenie miery zbližovania či vzďaľovania cenového vývoja (roztváranie a zatváranie cenových nožníc). Stav cenových nožníc medzi poľnohospodárskymi a priemyselnými výrobkami, medzi nákupnými cenami poľnohospodárskych výrobkov a spracovateľskými cenami potravinárskych výrobkov, medzi spracovateľskými cenami a spotrebiteľskými cenami potravín. Zdraženie služieb opráv a údržby. Cenový vývoj v jednotlivých skupinách potravín. Pokles závislosti cien potravín od cien poľnohospodárskej suroviny.