Marketing územia ako súčasť municipálnej a regionálnej politiky - Vaňová, A.
Pojem - marketing územia - v celej šírke zahŕňa problematiku aplikácie marketingu v územných celkoch (kontinent, štát, región, okres, mesto, obec). Proces marketingu územia: situačná analýza, fáza tvorby stratégie, fáza realizácie, fáza kontroly. Nástroje marketingu územia: produkt (územie), cena, dostupnosť územia, komunikácia (verejná správa), nástroje marketingovej komunikácie, ľudský faktor.