Strategie v umístění obchodních jednotek - Drtina, T.
Od začiatku 90. rokov - radikálne zmeny vo vlastníckych štruktúrach obchodu a v oblasti ponuky tovaru. Budovanie obchodných stavieb v centrách miest, mestských štvrtiach, na okrajoch miest resp. za hranicami mestských celkov. Vzťah mesta a obchodných firiem.