Ako eliminovať schodok obchodnej bilancie? 1 - Kosorín, František
Prvá časť rozboru jednotlivých aspektov pasívneho salda obchodnej bilancie ekonomiky, jej vplyv na platobnú bilanciu a prejavy v reálnej ekonomike. Aspekty hospodárskeho života, ktoré spôsobujú pasívne saldo. Vývoj zahraničného obchodu a jeho vplyv na ekonomiku štátov. Možnosti eliminovať schodok obchodnej bilancie. Saldo obchodnej bilancie z hľadiska ponuky a dopytu. Stav vo svetovom obchode. Rozdelenie krajín podľa závislosti na importe. Pozícia Slovenska.